vineri, 6 noiembrie 2009

Invitatie la Biblioteca Oraseneasca ”Simeon Mangiuca”

         Steva Pantelici s-a nascut la Lescovita (jud. Caras-Severin), un sat de langa Dunare, in 2 noiembrie 1959. Face scoala in satul natal, la Resita si la Moldova Noua. Revine la Resita lucreaza ca electrician la Uzina de Constructii de masini. Fuge din tara in 1984, revine in 1986, e ”poprit” o vreme , fuge din nou in 1987, revine in 1988. Cum singur se declara ca profesia lui este de emigrant. Din aceasta experienta se naste buna parte din proza lui, nu doar sub aspectul continutului ci si al formelor imaginarului, al amintirilor cald invaluitoare.
           Steva Pantelici debuteaza cu un volum de povestiri ce dovedeste o inedita si interesanta experienta de viata, dezvaluita cu o afectivitate patetica. El scrie despre emigranti, scrie despre sine si despre umanitatea, putina sau multa, a celor de aici sau de aiurea, despre viata, dragoste si moarte, implicat in toate ca un erou nemuritor.
            Steva Pantelici a debutat cu poezie in 198, a publicat in mai multe reviste (”Semenicul”, ”Orient latin”, ”Transilvania”.)si in antologia ”Orasul cu poeti”, fiind un activ membru al cenaclului ”Semenicul” si un pasionat al teatrului.
            Scrierile sale pline de talc m-au inspirat sa creez aceasta prezentare care sper sa va deschida curiozitatea de a afla mai multe.
            Ne gasiti zilnic la Biblioteca Oraseneasca ”Simeon Mangiuca”, Strada 1 Decembrie 1918 nr. 24.

            Va asteptam cu drag!

        Bibliotecar Nicoleta Douca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu