marți, 18 ianuarie 2011

Apicultorii caraseni s-au intalnit si la Firliug

In data de 18 ianuarie s-a derulat la Firliug cel de-al doilea schimb de experienta in cadrul proiectului Conect EBC15 "Tehnologie si Networking in slujba apicultorilor". Proiectul este coordonat de catre Reteaua Electronica a Comunitatii Locale din Oravita in parteneriat cu retelele similare din comunele Bania si Firliug.

La intalnire au fost prezenti apicultori din Firliug, Oravita si Bania si ne-a bucurat foarte mult in special prezenta tinerilor apicultori care au preluat stupine si aceasta minunata meserie de la parintii si bunicii lor. O parte dintre participanti sunt beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala, masurile referitoare la fermele de semi-subzistenta si instalarea tinerilor fermieri.

A fost prezentat din nou conceptul de magazin online si participantii s-au implicat in discutii, analizand in detaliu diferitele situatii care pot apare si optimizarea vanzarii produselor apicole.

Punctul cel mai fierbinte pe ordinea de zi a intalnirii a fost organizarea in luna februarie a Targului Apicol de la Oravita. Participantii si-au exprimat preferintele cu privire la organizare - in special in ceea ce priveste lista de firme producatoare de echipamente necesare in apicultura. Astfel s-a propus ca la targ sa fie invitati producatori din toata tara si chiar si din strainatate.

Discutiile libere s-au concentrat pe teme specifice apiculturii iar la final toti participantii s-au aratat nerabdatori sa se reintalneasca la Oravita in data de 26 februarie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu