joi, 4 martie 2010

„Școli pentru un viitor verde”

S-a lansat Programul „Școli pentru unviitor verde”, ediția I, ocazie cu care managerul RECL Oravița a anunțat toate unitățile de învătământ din oraș pentru înscriere. La acest apel de înscriere unitățile de învățământ au răspuns pozitiv, drept dovadă ca s-au și înscris.
Organizatorii acestui program sânt:
WWF (World Wide Fund for Nature), una dintre cele mai importante și reputate organizații ecologiste din lume EDITURA Cd PRESS, prima alegere în domeniul produselor educaționale românești de calitate pentru copii și tineri și editorul publicațiilor Terra Magazin – de 15 ani cea mai itită revistă românească lunară de popularizare a științelor –, doxi – Lumea mare a celor mici –, și Pipo – Cartea generației Pre.
Prin organizarea Programului Educațional și Concursulului Național OLI PENTRU UN VIITOR VERDE se oferă elevilor, educatorilor/învățătorilor/profesorilor posibilitatea să se implice activ și direct în acţiuni instructiv-educative simple, eficiente. Toate acestea, într-un mod prietenos, fără birocrație inutilă și în mod absolut gratuit, cu asistența unei organizații mondiale de prestigiu. Programul Educațional și Concursul Național ȘCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE se desfășoară în unități de învățământ din România în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și cu sprijinul Ministerului Mediului. Alte instituții care sprijină proiectul: Agenția Națională de Protecție a Mediului, Institutul de Geografie al Academiei Române, Societatea de Geografi e din România, ANM (Autoritatea Națională de Meteorologie), INHGA (Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor), SOR (Societatea Ornitologică Română).
Programul vizează realizarea de activități instructiv-educative cu scopul de a informa și a conștientiza elevii, cadrele didactice, părinții și comunitățile locale în legătură cu problemele actuale ale mediului. Scopul programului este acela de a naște și a dezvolta atitudini ecologice în rândul copiilor și al tinerilor, de a-i determina să devină activi în acțiunile de protecție și conservare a mediului, de a conștientiza că viitorul planetei depinde de ceea ce realizează ei astăzi. Activitățile din program vor fi direcționate spre a încuraja elevii să gândească și să se manifeste „prietenos” față de mediu; în concepția noastră, educația pentru o viitoare planetă Pământ vie nu înseamnă doar lecții despre schimbările climatice și însușiri de cifre. Scopul nostru, acela de a face educație în spiritul dezvoltării durabile, poate fi atins numai dacă le oferim copiilor nu doar informațiile, ci și competențele, căile și oportunitățile prin care ei pot interveni activ, într-un mod responsabil, pentru menținerea sănătății planetei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu